Araç Güvenliği ve Konfor Sistemleri Stajı Projesi

Araç Güvenliği ve Konfor Sistemleri Stajı Projesi

Araç Güvenliği ve Konfor Sistemleri Stajı Projesi

16.02.2017 1099

2016-1-TR01-KA102-025569

 

Araç Güvenliği ve Konfor Sistemleri Stajı Projesi

MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ ALANI  ÖĞRENCİ  VE  ÖĞRETMENLERİMİZ AVRUPADA EĞİTİM ALACAKTIR.

Denizli Orhan Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi tarafından hazırlanan ve okulumuzca ortak başvurusu yapılan “Araç Güvenliği ve Konfor sistemleri  stajı“ isimli 2016-1-TR01-KA102-025569 proje Ulusal Ajans tarafından 51.662,00 Avro hibe ile değerlendirmeye uygun bulundu.

Avrupa Birliği Erasmus+programı Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında  Almanya’da Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı öğrenci ve öğretmenlerimiz 14 ‘er günlük mesleki eğitim alacaklardır.

Okulumuzdan 4 öğrenci 1 refakatçi öğretmen, ayrıca 4 Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı Öğretmeni Almanya Berlin´de 2 haftalık akışa katılacaklardır.Öğrencilerin alacağı Eğitimler hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Orhan Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı Uzman Öğretmeni Tevfik Karataş:

“Araç güvenliği ve konforunu sağlayan bu sistemlerin gerek araç üretimi, gerekse araca sonradan montajında çalışacak personelin; eğitimli, donanımlı, deneyimli ve becerili olmasına ihtiyaç vardır. Bu sistemlerde oluşabilecek arızalar ancak tecrübesi ve bilgisi olan, bu sistemleri iyi tanıyan, arıza analizi yapabilen, onarım prosedürünü uygulayabilecek ve standartlara göre çalışacak personel tarafından giderilebilir. Tecrübeli ve ehil ellerde yapılacak üretim, bakım, onarım ve ayarlar; güvenliği, konforu ve ekonomik araç kullanımını beraberinde getirecektir. 

Projemizle amacımız araç güvenliği ve konforu sağlayan sistemlerin montajı, periyodik bakımı, onarımı ve ayarlarını yapabilecek bilgi ve beceride nitelikli işgücü yetiştirilmesidir. Katılımcı öğrencilerimiz staj faaliyeti gerçekleştirecek öğretmenlerimiz ise bilgilerini güncelleyerek ve yeni uygulamaları göreceklerdir.

Katılımcı öğrencilerimiz motorlu taşıtlar alanı öğrencisi olarak teorik ve bazı konularda pratik eğitimler almaktadırlar. Fakat ülkemizde eğitim sisteminin teknolojiye ayak uyduramaması, yeni donanımlara sahip olmaması, temrin giderlerinin yüksekliği gibi nedenlerle gelişen ve teknolojisi yenilenen araçların güvenliği ve konfor sistemleri konusunda pratik eğitim eksiği bulunmaktadır. Projede katılımcılar 2 haftalık staj faaliyeti ile bu alandaki eksiklerini kapatmış olacaklardır.” dedi.

 

                Projeye seçilen Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı Öğretmenleri  7-Mayıs  2017  ‘de 14 gün , öğrenciler 14 gün  23 Nisan 2017 ‘de Almanya’da “Araç Güvenliği ve Konfor Sistemleri Stajı”projesini gerçekleştirecekleri belirtildi.

16.Şubat.2017 Perşembe günü saat 10.00´da Okulumuz İSG Laboratuvarında Motorlu Araçlar Teknolojisi alanından projeye katılmak isteyen öğretmenlerimiz ile toplantı yapılmıştır.

 

22.Şubat 2017 Çarşamba günü Saat 10.00 da okulumuz toplantı salonunda katılmak isteyen Motorlu Araçlar Teknolojisi öğrenci ve velilerimize Proje Uzmanı Ferhat POLAT ve Proje Okul Temsilcisi Sami YAVUZ  tarafından bilgilendirme toplantısı yapılacaktır.

Araç Güvenliği ve Konfor Sistemleri Stajı Projesi Katılımcı Öğrenci Başvuru Formu için tıklayınız.

 

Araç Güvenliği ve Konfor Sistemleri Stajı Projesi Katılımcı Öğretmen Başvuru Formu için tıklayınız.

Araç Güvenliği ve Konfor Sistemleri Stajı Projesi Katılımcı Seçim Kriterleri için tıklayınız.

 

Araç Güvenliği ve Konfor Sistemleri Stajı Projesi Öğrenci Değerlendirme Çizelgesi için tıklayınız.

 

Araç Güvenliği ve Konfor Sistemleri Stajı Projesi Öğretmen Değerlendirme Çizelgesi için tıklayınız.

 

Araç Güvenliği ve Konfor Sistemleri Stajı Projesi Proje Bilgilendirme Dokümanı için tıklayınız.