GELECEĞİN LABORATUVARI İNŞAATI İÇİN İLK KAZMA VURULDU.

GELECEĞİN LABORATUVARI İNŞAATI İÇİN İLK KAZMA VURULDU.

İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Doğu Marmara Kalkınma Ajansı 2018 İmalat Sanayine Yönelik Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı Teklif Çağrısında koordinatör kurum olarak başvurusunu yaptığı VETPRO 4.0 AKILLI FABRİKALAR VE ESNEK ÜRETİM OTOMASYON SİSTEMLERİ EKOSİSTEMİ DESTEKLEME PROJESİ için ilk kazma vuruldu.

04.12.2018 238

Akıllı fabrika ve esnek üretim otomasyon sistemleri teknolojilerinin öğretilmesine imkân verecek eğitim altyapısı geliştirilmek üzere İzmit MTAL Okulu Motorlu Araçlar Teknolojisi alanı içerisine yapılması planlanan laboratuvar inşaatı için ilk temsili kazmayı İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer AKMANŞEN, proje ortağı Yavuz MTAL Okul Müdürü Adem ŞAHİNKAYA, İzmit MTAL Okul Müdürü Mehmet AKTAŞ ve Proje Koordinatörü Ferhat POLAT birlikte vurdular.

Geçtiğimiz aylarda açılış toplantısı yapılan bu proje ile imalat sanayinin ihtiyaç duyduğu alanlara yönelik eğitici personel ve öğrencilerden oluşan nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesi, sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikte destek eko-sistemini oluşturarak imalat sanayi ile mesleki eğitim kurumları arasında iş birliğinin artmasına katkıda bulunulması amaçlanmıştır.

İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine Akıllı Üretim Sistemleri Uygulama Laboratuvarı kurularak, bölgenin rekabet gücünü arttıracak insan kaynağının yetiştirilmesine ve Kocaeli´nin endüstriyel dönüşüm vizyonuna katkı sağlanacaktır.

 

Toplam bütçesi 909.448,53 TL  olan İzmit MTAL nin koordinatör, Yavuz MTAL, Yahya Kaptan MTAL ve Kocaeli Sanayi Odasının ortak olduğu, Posco Assan TST Çelik Sanayi̇ A.Ş., Assan Hanı̇l Otomotiv San.tı̇c. A.Ş.
ve İspak Esnek Ambalaj Sanayi̇ A.Ş.'nin iştirakçi olduğu VETPRO 4.0 projesi ile 16 Teknik öğretmen için 40 saatlik Akıllı Üretim Sistemleri Eğitimi verilmesi, son sınıftaki 64 öğrenciye 4 grup halinde 80´er saat yüz yüze Akıllı Üretim Sistemleri eğitimi verilmesi; 64 Öğrenci bir dönem staj, iş başı ve beceri eğitimi yapılması; Meslek Okulları ve Kocaeli Sanayine yönelik Final Konferansı yapılması planlanmıştır.

 

04-12-201804-12-201804-12-201804-12-2018