İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Estonya

İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Estonya

18.09.2019 1091

İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Estonya'da 

İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2018 teklif çağrısı döneminde Erasmus+ programı kapsamında 'VETCharter'la Uluslararası Eğitim Kurumu Gelişimi' isimli proje ile Ulusal Ajans tarafından kabul edildi. Bu proje ile çalışmalarını hayata geçiren İzmit M.T.A.L.'de toplam 10 hareketlilik gerçekleştirecek olup faaliyetlerde toplam 28 öğrenci ve 12 öğretmen yararlanıcı olarak yer alacak. 

YÜKSEK BECERİ İLE SEKTÖRE GİRECEKLER

Proje kapsamında öğretmen Adem OKUMUŞ refakatinde öğrenciler Furkan UYSAL, Levend mert ÖNER, Mert KURT, Nazlıcan KARABACAK, Orçun ÖZER 15Eylül 2019- 5 EKİM 2019 tarihleri arasında Estonya'nın TARTU Kentindeki firmalarındaki staj programına başladılar. Türkiye'de sadece 3 meslek lisesinde bulunan VetCharter Belgesi sayesinde alınan fonla gerçekleştirilen bu staj çalışmaları, öğrencilerin Endüstri 4.0 teknolojileri ve yeni teknolojiler konularında kendilerini geliştirmeleri sağlayacak.

Öte yandan Türkiye'de pek az kurumda uygulanan Erasmus+ programı kapsamında staj yapacak öğrenciler, kazanacakları deneyimi ECVET (Mesleki Eğitimde Kredi Transferi Sistemi) sayesinde ülkemizde de belgelendirebilecek. Öğrenciler bu staj ile iletişim ve yaratıcılık becerileri yüksek girişimciler ile sektörde yer almaya çalışacak.

Staj faaliyetleri esnasında ayrı ayrı işletmelerde öğrenciler Diagnostik, Otomasyon, Bilişim sistemleri, PLC ve Endüstri 4.0 üzerine eğitim alacaklardır.

ECVET, genel olarak yabancı bir ülkede edinilen dokümantasyonların alındığını gösteren ve kanıtlayan bir araçtır. Bu açıdan bakıldığında VET-Express projesinin fikri çıktıları olarak adlandırılacak olan çevrimiçi platform ve ECVET kullanım rehberi birçok Avrupa ülkesini ulusal düzeyde aydınlatılmasında ve "Hayat Boyu Öğrenme" hedeflerine ulaşılmasında etkili olması bakımından yenilikçi çıktılar içermektedir.

Haraketlilik sonrasında İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri projenin amaçları doğrultusunda edindikleri kazanımları ''Europass Transkript Belgesi'' ile belgeleme şansı bulacaklardır.

18-09-201918-09-201918-09-201918-09-2019