Okulumuz AB Projelerine Demir Attı

Okulumuz AB Projelerine Demir Attı

Okulumuz AB Projelerine Demir Attı

18.09.2019 1029

Okulumuz İdareci, Öğretmen ve Öğrencileri 'VET Charter'la Uluslararası Eğitim Kurumu Gelişimi' isimli projesinin İngiltere, İspanya, Finlandiya ve Estonya ayağını gerçekleştirmek üzere yola çıktı.

Okulumuzun 2018 teklif çağrısı döneminde Erasmus+ programı kapsamında 'VET Charter'la Uluslararası Eğitim Kurumu Gelişimi' isimli projesi Ulusal Ajans tarafından kabul edilmişti. Bu proje ile çalışmalarını hayata geçiren İzmit M.T.A.L.'de toplam 10 hareketlilik gerçekleştirilecek ve faaliyetlerde toplam 28 öğrenci ve 12 öğretmen yer alacak. Faaliyet programı kapsamında öğrenci ve öğretmenler İngiltere, İspanya, Finlandiya ve Estonya'ya gidecek.

Okulumuz, bu yıl yeni bir program olan Erasmus PRO kapsamında 6 Temmuz 2019 tarihinde 2 öğrenciyi İngiltere'ye ve 2 öğrenciyi İspanya'ya göndermişti. Bu öğrencilerimiz stajlarına devam ederken 5 Ekim 2019 tarihinde yurda dönüş yapacak. 4 öğrencinin staj faaliyetlerini yerinde izlemek, dönüş yol güzergahlarını organize etmek üzere Okul Müdürümüz Mehmet Aktaş ve AB ve Dış İlişkiler Birimi Müdür Yardımcımız İbrahim Adıgüzel dün İngiltere Dudley ve İspanya Sevilla şehirlerine hareket etti.

Okulumuzun aynı anda 3 farklı grubu Estonya, İngiltere ve Finlandiya ülkelerinde yerel ortakların koordinatörlüğünde yapılması planlanan staj programlarına dün başladı. Estonya'da (TartuKutseharıduskeskus) Furkan Uysal, Levend Mert Öner, Mert Kurt, Nazlıcan Karabacak, Orçun Özer Elektronik Öğretmeni Adem Okumuş, İngiltere'de (UK-Tellus) eğitim görecek olan Efe Can Başkurt, Seymen Avcı, Muhammet Talha Gürocak, Mert Polat, Muhammed Güneş'e, İngilizce Öğretmeni Barış Koçaklıoğlu, Finlandiya'da (Savo) Nazlıcan Bakır'a ise Elektrik öğretmeni Salih Karakurt refakat edecek. Türkiye'de sadece 6 meslek lisesinde bulunan VETCharter belgesi sayesinde alınan fonla gerçekleştirilen bu staj çalışmaları, öğrencilerin Endüstri 4.0 teknolojileri hakkında kendilerini geliştirmelerini sağlayacak.

Okul Müdürümüz Mehmet Aktaş, "Yurtdışında staj yapacak öğrencilerimiz kazanacakları deneyimi ECVET (Mesleki Eğitimde Kredi Transferi Sistemi) sayesinde ülkemizde de belgelendirebilecek. Öğrenciler bu staj ile iletişim ve yaratıcılık becerileri yüksek girişimciler ile sektörde yer almaya çalışacaklar. Hareketlilik sonrasında İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri projenin amaçları doğrultusunda edindikleri kazanımları 'Europass Transkript Belgesi' ile belgeleme şansı bulacaklardır. Tüm okullarımıza örnek olması temennisiyle. AB ve Dış İlişkiler Birimi çalışanı öğretmen ve idarecilerimize teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Finlandiya'da (Savo) Nazlıcan Bakır'a ise Elektrik öğretmeni Salih Karakurt refakat edecek. İngiltere'de (UK-Tellus) eğitim görecek olan Efe Can Başkurt, Seymen Avcı, Muhammet Talha Gürocak, Mert Polat, Muhammed Güneş'e İngilizce Öğretmeni Barış Koçaklıoğlu refakat edecek. 

Okul Müdürümüz Mehmet Aktaş ve AB ve Dış İlişkiler Birimi Müdür Yardımcımız İbrahim Adıgüzel, öğrencilerinin staj faaliyetlerini yerinde izlemek üzere önce İngiltere Dudley'e ardından İspanya Sevilla'ya gidecek.

18-09-201918-09-201918-09-2019