Okulumuz Temizlik ve Hijyen Konularında "Beyaz Bayrak" Aldı

Okulumuz Temizlik ve Hijyen Konularında "Beyaz Bayrak" Aldı

Okulumuz Temizlik ve Hijyen Konularında "Beyaz Bayrak" Aldı.

11.01.2018 617

Okulumuz Temizlik ve Hijyen Konularında "Beyaz Bayrak" Aldı.

11-01-2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünden gelen temsilciler Beyaz Bayrağı Okul Müdürü Mehmet Aktaş ve okul yönetimine takdim etti. 4 yıl boyunca beyaz bayrak flaması okulun bayrak günlerinde asılı olacak.

Ekim 2017 yılından bu yana beyaz bayrak için hazırlık çalışmaları yapan İzmit MTAL’de 2 bin 715 öğrenci ve 219 öğretmeni gururu yaşadı.

 Okul bahçesinde düzenlenen törenle teslimi yapılan Beyaz Bayrak okul flamasında gönlere asılırken, Okul Müdürü Mehmet Aktaş, “Ülke genelinde geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın beden ve ruh sağlığını korumak, geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek, öğrencilerimizin hijyenik bir ortamda eğitim-öğretimini sürdürmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığımız arasında 2006 yılından itibaren uygulanmakta olan “Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü” kapsamında, İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11 birimi ile İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce oluşturulan komisyon tarafından denetlemeye alınmış ve tama yakın puan alarak BEYAZ BAYRAK almaya hak kazanmıştır” dedi.

Okulumuzun Beyaz Bayrak almasında emeği büyük olan İdareci, Öğretmen ve Yardımcı Hizmetli arkadaşlarımıza Okulumuz adına teşekkür ederiz.

 12-01-2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Not: Resim ve Haber Özgür Kocaeli Gazetesinden Alıntıdır.