TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarımız Göz Doldurdu

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarımız Göz Doldurdu

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarımız Göz Doldurdu

01.06.2017 769

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarımız Göz Doldurdu

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 4006 Bilim Fuarı kapsamında İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrencilerin buluşları sergilendi.  İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin bahçesinde gerçekleşen etkinlikte 20 buluş katılımcılara sergilendi. Etkinliğe İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Doğan, okul müdürü Mehmet Aktaş ve çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan program, kurdele kesimi ve protokol üyelerinin stantları gezmesiyle sona erdi.

 

TABANDAN YAYILMASI LAZIM

Etkinlikte konuşan okul müdürü Mehmet Aktaş, ''Eğitim öğretim programı çerçevesinde öğrenciler kendi istekleri doğrultusunda belirledikleri konularda araştırma yapmak ve geliştirmek için bir ortam kuruldu. Bilimsel projelerin tabandan yayılarak gençlerimize ulaşması lazım. Öğrencilerin yarışma baskısını ortadan kaldırmak için, öğrencilerin yaşayarak öğrenmesinin sağlanması hedeflenmiştir. Eğer üretmezsek geliştirmezsek gelişim söz konusu olmaz. İnşallah daha ileri adımlarla öğrencilerimizin kendilerini geliştirme yolları açılır'' şeklinde konuştu.

 

ÇOK BÜYÜK EMEKLER VAR

Daha sonra söz alan İl Milli Eğitim Müdürü yardımcısı Mustafa Doğan, ''Bu yıl ilimizde 117 okul, 2474 proje katıldı. Öğretim programlarının,  dört duvar arasında yapılan aktivitelerden ziyade dışarıda yapılmasının daha anlamlı olduğunu düşünüyoruz. Okulun bu köklü yapısından tarihinden gelen çalışmaları çok güzel buluyorum. Gördüğümüz projelerin hazırlanma aşamasında çok büyük emekler var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum'' ifadelerini kullandı.

Tübitak 4006 Bilim Fuarımızda Emeği geçen Proje Danışmanı Öğretmenlerimize, Görevli Öğrencilerimize, Sorumlu Müdür Yardımcısı Mehmet ÖZENLİ'ye, Teknik Müdür  Yardımcısı İbrahim ADIGÜZEL'e Proje Yürütücüsü Kamil AYDIN'a, Fuar Alanı Hazırlık ve Toplanma Aşamasında desteklerini esirgemeyen Bilişim Teknolojileri Alanı Öğretmen ve Öğrencilerine ve Okulumuz Yardımcı Hizmetlilerine teşekkür ederiz.

 

Tüm Fotoğraflar için tıklayınız.