Umudum Mesleğim Projesi Kurs Kayıtları Başladı

Umudum Mesleğim Projesi Kurs Kayıtları Başladı

Umudum Mesleğim Projesi Kurs Kayıtları Başladı

20.04.2022 256

Umudum Mesleğim Projesi Kurs Kayıtları Başladı. Mezunlarınızdan iş arayan kız mezunlarımız; www.umudummeslegim.com Sitesi üzerinden kurs müracaatı yapabilirsiniz.

Ayrıca "Sanayide Kadın Eli" linkine de müracat edebilirsiniz. En yakın kurs; 25 Nisan Pazartesi günü açılacak kurs, Endüstriyel Robot Programcılığı kursuna başvurularınızı bekliyoruz.

Umudum Mesleğim Projesi Hakkında

Projenin Genel Amacı; bölgede açık olan meslek alanlarına yönelik, dezavantajlı bireylerden oluşan kursiyerlerden nitelikli ve donanımlı elemanlar yetiştirerek, işsizlik, sosyal güvenlik kaygısı, toplumsal sorunlar ve sosyal uyum kaygısını azaltmaya yönelik faaliyetler ile dezavantajlı grupların sosyal içermesine katkı sağlamak ve bölgedeki özellikle kadın istihdam oranlarının artmasına destek olmaktır.

Bu projenin faaliyetleriyle; Kocaeli'deki dezavantajlı kesimlerin özellikle kadınların istihdama katılımının kolaylaştırılması, genç işsizliğinin azaltılması, ildeki ve bölgedeki ihtiyaçlara uygun alanlarda nitelikli ve üretken beşerî sermayenin geliştirilerek sosyal yardım alan kesimlerin gelir düzeyinin artırılması, kendi işini kurabilecek olanlara destek olunması, dezavantajlı gruplara sunulan eğitim ve sosyal destek hizmetlerinin kalitesinin artırılması ve toplumdaki bu kişilere yönelik olumsuz algının düzeltilmesine katkı yapılması hedeflenmektedir.